Gereedschap huren 079

De dompelpomp; bij wateroverlast en droogte!

De dompelpomp; bij wateroverlast en droogte!

We hebben de afgelopen dagen al flink wat noodweer voorbij zien komen. De regen kwam met bakken uit de lucht vallen. code geel werd zelfs opgeschaald naar code oranje.

Met dit soort noodweer is het wachten op ondergelopen garages, kelders en tuinen. In dit soort gevallen kan een dompelpomp dus goed uit komen! Met 8300 liter per uur is het water zo verdwenen.

De dompelpomp ook bij droogte!

Maar ook bij droogte kan een dompelpomp heel goed van pas komen. Afgelopen zomers hebben we bijvoorbeeld veel droge periodes gehad. In sommige gebieden was het zelfs verboden om je tuin of land te bewateren met schoon- / kraanwater. De waterdruk was bij veel huishoudens ook weggevallen.

Voor mensen die hun tuin aan het water hebben liggen is er een goede oplossing. Met de dompelpomp kan dit slootwater gebruikt worden voor het bewateren van de tuin. Door de dompelpomp in de sloot te plaatsen kan het water zo opgepompt worden.

Zo blijven je gazon, mooie planten en bloemen ook bij droogtes in goede staat!

Vijver of zwembad leegpompen?

Heb je een vijver en erg veel last van algen? Dan is het aan te raden je vijver te reinigen. Het water moet weggepompt worden waarna je de bodemlaag die is ontstaan kan weg scheppen (voorzichtig; je vijverdoek wil je niet beschadigen!).

Ook is de dompelpomp goed te gebruiken voor het leegpompen van je zwembad. Sommige zwembaden hebben een dop halverwege zitten. Niet heel handig ontworpen; maar hierdoor blijft de helft van het water staan. In sommige gevallen praat je over zo’n 2500 liter water waar je toch graag vanaf wilt. Je kan een gat maken onder in; maar je kan ook je zwembad sparen zodat je er het volgende seizoen weer van kunt genieten.

Plaats de dompelpomp in het zwembad en laat deze het water afpompen. Weinig moeite en zo gepiept!
Scheelt een hele hoop emmers water scheppen.

Kortom de dompelpomp kan voor veel uiteenlopende zaken worden ingezet. Reserveer je dompelpomp hier!

leegpompen van je zwembad
[frontpage_news widget=”352″ name=”Nieuws”]